Een echt familiebedrijf

Zo’n vijftig jaar geleden hadden de ouders van Jaap een boerenbedrijf met koeien, varkens en kippen. Zijn moeder wilde er iets bij doen en bedacht dat het wel leuk zou zijn om padvinders op de hooizolder te laten logeren. Zo gezegd zo gedaan.

Van lieverlee kwamen er ook wat mensen met tentjes. Op het terrein bij de boerderij stonden twee kippenschuren en daar omheen werden de tentjes geplaatst. De tentjes werden toercaravans en de toercaravans werden stacaravans. Wilde men destijds een grote plek, nou dat kon. En hield je niet van tuinieren, dan kon je beter een kleinere plek maken. Zo is het gekomen dat op het ‘oude’ terrein de plekken schots en scheef, groot en klein zijn.

Sinds 1993

In 1993 hebben wij (Jaap en Joke) de camping overgenomen. Er waren toen 47 plaatsen. In de loop der jaren hebben wij dit uitgebreid naar 100 plaatsen. Alle gebouwen van de boerderij staan er nog. De kippenschuren van destijds zijn nu fietsenstallingen geworden. Ook zijn er geen koeien en varkens meer. Wel worden er hobbymatig schapen, paarden en pony’s gehouden.

Er zijn twee kinderboerderijen en de kinderen mogen onze shetlander poetsen en met haar wandelen. Verder lopen er honden, katten, geitjes, kippen, pauwen, kalkoenen, lammetjes, konijnen en cavia’s. Al met al een gezellige boel, maar rust en ruimte is nog steeds ons motto!